2020 TOBB NEFES KREDİSİ BAŞVURULARI BAŞLADI

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve  Oda ve Borsaların katkılarıyla geçtiğimiz yıllarda 6 defa gerçekleşen, koronovirüs pandemisinden etkilenen firmalara KOBİ finansman projesi “TOBB Nefes Kredisi” tekrar başladı.

Kapsamı;

– Krediye, cirosu 25 milyon liranın altında olan küçük işletmeler başvurabilecekler.
– TOBB Nefes Kredisine Denizbank aracılık edecek, kredinin yüzde 80’i Kredi Garanti Fonu (KGF) destekli olacak.
– Nefes Kredisi’nde 2020 yılı tamamen ödemesiz olacak.
– Ödemeler yıllık %7,5 faiz ile 2021’de aylık eşit 12 taksitle yapılacak.
– Kredi’de üst limit illere göre değişkenlik göstermekle beraber 3 Milyon TL altında cirosu olan işletmeler 50 Bin TL, 3 Milyon TL ile 25 Milyon TL arasında cirosu olan işletmeler 100 Bin TL’ye kadar kredi kullanabilecekler.

-Kredi’de binde 3 bankalara, binde 75 ise KGF’ye komisyon ödenecektir.

BAŞVURU İÇİN :

Üyelerimiz  https://uye.tobb.org.tr/organizasyon/firma-index.jsp adresinden online olarak veya Odamızdan şahsen alacakları Faaliyet Belgesi (nefes kredisi başvuru içindir ibareli) ile Denizbank Şubelerine başvuru yapabilecekler.

İşe Devam Desteği – Küçük İşletme Can Suyu Kredisi Başvuruları Başladı

Taleplerimiz doğrultusunda Halkbank’ın ‘İşe Devam Desteği-Küçük İşletme Can Suyu Kredisi’’ paketinden esnaflarla birlikte oda ve borsalarımızın üyesi şahıs işletmelerinin de faydalanması imkanı sağlanmıştır. Şahıs işletmesi üyelerimiz 25 bin TL krediyi %7.5 faiz oranı ile kullanabilecek, ayrıca 25 bin TL limitli Paraf Kart alabileceklerdir.

Krediden yararlanacak şahıs firmasının;

• Yıllık cirosunun 3.000.000 TL’yi aşmaması,
  • İktisadi faaliyetlerine devam etmesi ve firmanın 01.04.2020 tarihinden evvel kurulmuş olması,
  • Halk Bankası Esnaf Destek Paketi’nden faydalanmamış olması,
  • İflas, fesih, iflas erteleme, iflas erteleme tedbir ve konkordato kararı olmaması ve aktif takip kaydının bulunmaması, ön koşullarını taşıması gerekmektedir.

Ayrıntılı Bilgi ve Başvuru İçin ; https://www.halkbank.com.tr/21647-ise_devam_destegi___kucuk_isletme_can_suyu_kredisi Tıklayınız.