Ayhan Sicimoğlu, Tire şiş köfteyi tanıttı

Ünlü gurme ve tv programcısı Ayhan Sicimoğlu, Tire Ticaret Odası’nın davetiyle Tire’ye gelerek, coğrafi işaret alma sürecindeki Tire şiş köftenin tanıtım çalışmalarına katıldı.

Tire’nin meşhur lezzeti Tire şiş köfte için coğrafi işaret alınması yolunda yoğun bir çalışma yürüten Tire Ticaret Odası, akademik araştırmaların ardından tanıtım atağına geçti. Geçen yıl Türkiye çapında tanınan pek çok gastronomi uzmanını Tire’ye davet ederek Tire şiş köftenin tanıtımını yapan Tire Ticaret Odası, şimdi de ünlü gezgin ve tv programcısı Ayhan Sicimoğlu’nu Tire’ye davet etti.

Tire Ticaret Odası, Tire Kaymakamlığı ve Tire Belediyesi tarafından desteklenen proje kapsamında Tire’nin gastronomik değerleri, tarihi ve kültürel mirası Ayhan Sicimoğlu ile paylaşalıp tanıtım konusundan kendisine bilgi verildi.

Ülke çapında tanınan Tireli genç gastronomi uzmanı Serkan Çakır’ın, yörenin lezzetlerini tanıttığı tv programının içerisinde, Salı pazarından, tak tak kebabından, koruk şerbetinden ve Tire’ye özgü pek çok özellikten bahsedildi.

Koronaviüs salgını sebebiyle geciken coğrafi işaret sürecinde yavaş yavaş sona yaklaşılırken, Tire Ticaret Odası’ndan yapılan açıklamada, Tire şiş köftenin tanıtımı için bu gibi faaliyetlerin sürdürüleceği öğrenildi.