E-Bülten | Sayı: 5 (Mayıs 2022)

Uğur Okullar Tanıtım Toplantısı 11.05.2022

Özel Tire Uğur Okulları’nın tanıtım toplantısına Yönetim Kurulu Başkanımız Mehmet Nadir DELİKANLI katılım sağladı. Uğur okullarının Tire’nin eğitim hayatına yeni bir sistem getireceğini söyleyen DELİKANLI Özel Tire Uğur Okullarına başarılar diledi.

Hometex Tekstil Fuarı’na Katılım Sağladık 17.05.2022

Tire Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Nadir Mehmet DELİKANLI, Meclis Başkanı Mehmet Agah YALGIN, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Şükrü Bahaettin OKTAV, Meclis Başkan Yardımcısı Mehmet Ali ÖZDOĞAN, Yönetim Kurulu Üyesi Cevdet BOYACIOĞLU, Meclis Üyesi Fehim İNCEKARA ve Meslek Komitesi Üyesi Tarık ERTAN katılım sağladı.

Mahmut SEZEN’in Odamıza Ziyareti 23.05.2022

Tire Sezen Isı Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi sahibi Mahmut SEZEN odamızı ziyaret etti. Tire Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Nadir DELİKANLI ile sektör hakkında görüşmelerde bulundular.

Tire Halk Eğitim Merkezi’nin Hazırladığı Resim Sergisi Açılışı 23.05.2022

Tire Halk Eğitim Merkezi Eğitmenleri ve kursiyerlerin yıl sonu sergisine Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Mehmet Nadir DELİKANLI, Tire Belediyesi Başkan Yardımcısı Sayın Sefa YILDIRIM, Tire Belediyesi Kültür İşleri Müdürü Sayın Duygu ESKİYÖRÜK, Milli Eğitim Şube Müdürü Musa GÜNDÜZ ve bir çok vatandaşımız katılım sağladı.

Ahmet KARAVAN’ın Odamıza Ziyareti 25.05.2022

Karavan Mühendislik Yapı Malzemeleri Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi’nin sahibi Ahmet KARAVAN odamızı ziyaret etti. Tire Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Nadir DELİKANLI ile sektör hakkında görüşmelerde bulundular.

Tire Ticaret Odası Eski Meclis Başkanı Fikret GÖRCEĞİZ’e Ziyaret 27.05.2022

Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Mehmet Nadir DELİKANLI ve Meclis Başkanımız Sayın Mehmet Agah YALGIN, 2001-2005 Yılları arasında meclis başkanlığında bulunan Sayın Fikret GÖRCEĞİZ’i ziyarette bulundular.

Olivtech Zeytin, Zeytinyağı, Süt Ürünleri, Şarap ve Teknolojileri Fuarı’na Katılım Sağladık 27.05.2022

Tire Ticaret Odası Olarak 26-29 Mayıs tarihleri arasındaki  10. Olivtech Zeytin, Zeytinyağı, Süt Ürünleri, Şarap ve Teknolojileri Fuarı’na katılım sağladık. Üyemiz,  Oktav Tarım Ürünleri İnşaat, Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi’nin üretmiş olduğu Avilo Zeytin Yağları Kalite ödülünün sahibi oldu. Şükrü Bahaettin OKTAV ve Mehmet OKTAV’ı tebrik ediyoruz.

TİRE’DE MESLEKİ EĞİTİM İŞBİRLİĞİ, PROTOKOL TÖRENİ YAPILDI 30.05.2022

18 Kasım 2021 tarihinde Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında ‘Mesleki ve Teknik Eğitim İş Birliği Protokolü’ çerçevesinde Tire İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Tire Organize Sanayi Bölgesi (TOSBİ) Başta olmak üzere 15 firma ile protokol imza töreni Tire Organize Sanayi bölgesinde yapıldı.

Törene Tire Kaymakamı Fatih Çobanoğlu, Tire Belediye Başkan Yardımcısı Sefa Yıldırım, Tire İlçe Milli Eğitim Müdürü Aydın Yüzbaşıoğlu, TOSBİ Yönetim Kurulu Başkanı Kosat Gürler, TOSBİ Genel Müdürü Galip Kılınç, Tire Ticaret Odası Başkanı Mehmet Nadir Delikanlı, Tire Süt Kooperatifi Başkanı Osman Öztürk, AK Parti Tire İlçe Başkanı Mert Falakalı, Tire Ülkü Ocakları Başkanı Yiğit Çetinkal, protokol imzalayan 15 firmanın temsilcileri katıldı.

Törende konuşan Tire İlçe Milli Eğitim Müdürü Aydın Yüzbaşıoğlu, “Mesleki Eğitimi yaygınlaştırmak ve işgücü piyasasına ihtiyaç duyduğu insan gücünü yetiştirmek, Bakanlığımızın da öncelik verdiği ve güçlendirmek istediği en önemli alanlardan birisidir. 15 işletme ile protokol aşamasına gelinen ve 2 yıl sürecek olan bu protokol ile birlikte gençlerimizin ilgili alanlardaki uygulama becerilerini güçlendirerek eğitimlerini tamamlamalarını hedefliyoruz. Bu protokoller çerçevesinde ilk etapta 2022 yılı sonuna kadar yaklaşık 650- 800 civarında çalışan gencimizin eğitime alınması, 2023 yılı sonuna kadar ise bu sayının en az 3 katına çıkarılması hedeflenmiştir. İşletmelerde pratik eğitim aldıktan sonra yazılı ve beceri sınavlarında başarılı olan gençlerimize ustalık belgesi verilecektir. Bu şekilde çalışanlarımız ve gençlerimiz mesleki yeterlilik belgesi sahibi olacaktır” dedi.