E-Bülten | Sayı: 9 (Eylül 2022)

İlçemizin Kurtuluşunun 100. Yıl Dönümü Coşkuyla Kutlandı 04.09.2022

İlçemizin Kurtuluşunun 100. yıl dönümü coşkuyla kutlandı. Tire’nin Kurtuluşu münasebetiyle ilk tören Hükümet Konağı Atatürk Anıtında düzenlendi. Atatürk Anıtına Tire Kaymakamlığının Çelengini İlçe Kaymakamımız Sayın Fatih Çobanoğlu, Tire Belediyesi Çelengini de Tire Belediye Başkanımız Sayın Salih Atakan Duran sundu.

Çelenk Sunma Töreninin ardından Kent Müzesi önündeki etkinliklerle program devam etti. Törende günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı İlçe Kaymakamımız Sayın Fatih Çobanoğlu ve Tire Belediye Başkanı Sayın Salih Atakan Duran yaptı, şiirlerin okunmasından sonra Cumhuriyet Meydanında Tire Belediyesi Halk Oyunları Topluluğu öğrencilerinin “Zeybek Gösterisi” yapılarak 4 Eylül Kortej geçişi ile program sona erdi. Programa Oda Başkanımız Sayın Mehmet Nadir DELİKANLI’da katılımda bulundu.

Demokrat Parti, Tire Ticaret Odası’nı Ziyarette Bulundu 13.09.2022

Demokrat Parti İzmir İl Başkanı Serdar FARALYALI ve Yönetim Kurulu Üyeleri Tire Ticaret Odası’nı ziyarette bulundu. Ziyarette, Serdar FARALYALI ile görüşen Başkanımız Mehmet Nadir DELİKANLI toplantıda Tire’nin sorunları, Genç nüfus göçü problemi ve çözüm önerileri üzerine konuştular.

Ege Tarım Ürünleri Lisanslı Depoculuk AŞ’nin Açılış Töreni 20.09.2022

Ege Tarım Ürünleri Lisanslı Depoculuk AŞ’nin (ELİDAŞ) kapasite artırımı ve ek tesislerinin açılış töreni, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun katılmıyla İzmir’in Selçuk ilçesindeki tesislerde gerçekleştirildi.​

Hisarcıklıoğlu törende yaptığı konuşmada, hem üreticinin kazancını artıran ve hem de sanayiciye kolaylık sağlayan Lisanslı Depoculuk’un TOBB’un girişimiyle başladığını anımsatarak, “2005 yılında, bugünkü lisanslı depoculuk sisteminin temelini oluşturan kanun, TOBB’un katkılarıyla hazırlandı. Özel sektörün lisans depoculuk yatırımını teşvik etmek üzere, 2010 yılında TMO ile birlikte TMO-TOBB Lidaş kuruldu. Lisanslı depoları geliştiren bu adımlarımız sayesinde, özel sektörümüz de bu alana yöneldi. Böylece bugün ülkemizde faaliyette olan lisanslı depo kapasitesi 8,5 milyon tonu geçti” dedi.

Törene Odamız Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Mehmet Nadir DELİKANLI katılım sağladı.

İZTO Arabuluculuk ve Tahkim Merkezi açıldı

İzmir Ticaret Odası Arabuluculuk ve Tahkim Merkezi İZTOTAM ve Ege Bölgesi Sanayi Odası Arabuluculuk ve Çözüm Merkezi, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve TOBBUYUM Arabuluculuk ve Uyuşmazlık Çözüm Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı Cemil Çiçek’in katılımıyla açıldı.

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, iş dünyasında yaşanan anlaşmazlıkların çözümü noktasında merkezin önemine dikkat çekerek, “Türk hukuk sistemine arabuluculuk, takip ve uyuşmazlık meselesinin girmiş olması devrim niteliğinde. Bizim işlerimize büyük katkı sağlayan, ahilik teşkilatını yaptığını aynı noktaya getirdiği için iş dünyası adına teşekkür ediyorum. Toplumsal uzlaşmayı sağlamaya giden en önemli adım. İki tarafta helalleşerek gidiyor. Toplum arasındaki çatışmayı bitirecek bir esas” diye konuştu. Toplantıya Oda Başkanımız Sayın Mehmet Nadir DELİKANLI katılım sağladı.

TOBB’dan Eğitimde Fırsat Eşitliği Desteği

Eğitimde Fırsat Eşitliğinin sağlanması amacıyla bugüne kadar çok sayıda sosyal sorumluluk projesine öncülük eden TOBB’un geleneksel hale getirdiği eğitim yardımları kapsamında öğrencilerimize ulaştırılmak üzere Tire Ticaret Odası Başkanı Sayın Mehmet Nadir DELİKANLI tarafından Tire İlçe Milli Eğitim Müdürü Sayın Aydın YÜZBAŞIOĞLU’na 500 adet ayakkabı teslim edildi.