E-Bülten | Sayı: 1 (29 Aralık 2020)

Pandemide burs ödemeleri kesilmedi!

Tire Ticaret Odası yıllardır verdiği öğrenci burslarını, koronavirüsten dolayı öğrencilerin mağdur olmaması adına kesmedi.

Koronavirüsle mücadele kapsamında üniversiteler dahil olmak üzere tüm okullar tatil edildi. Bu durumdan en çok etkilenenler ise okulu sebebiyle evinden uzakta eğitim gören öğrenciler oldu. Tire Ticaret Odası, üniversiteler tatil edilmesine rağmen, öğrencilerin burslarını kesmedi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Nadir Delikanlı, “Mühendislik, Mimarlık, Sağlık Bilimleri, İdari Bilimler, Temel Bilimler ve Hukuk gibi bölümlerde okuyan 75 öğrencimiz var. Bu öğrenciler, okullarında belli başarı kriterlerini sağladıkları ve gerçekten ihtiyaç sahibi oldukları için odamızdan düzenli olarak burs alıyorlar. Hepsi de Tiremizin evlatları. Koronavirüsle devlet ve millet olarak mücadele ettiğimiz bu zor günlerde, üniversite öğrencilerimiz de olumsuz etkilendi. Tire Ticaret Odası olarak, öğrencilerimizin burslarını bu süreçte de aksatmadan vermeye devam ediyoruz. Eğitim, olmazsa olmazımızdır.” Dedi.

Kerem Ali Sürekli, odamızı ziyaret etti

Ak Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, ekibiyle birlikte Tire’yi ziyaret etti.

Ak Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, Yerel Yönetimlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Furkan Katmerci ve İl Yönetim Kurulu Üyesi Bora Ersan ile birlikte Tire’ye gelerek bir dizi ziyaretlerde bulundu. Sürekli’ye Tire ziyaretinde Ak Parti İlçe Başkanı Mert Falakalı, Kadın Kolları Başkanı Meral Ünalan ile birlikte çok sayıda parti yöneticisi eşlik etti. Ziyaretlerine Tire Kaymakamı Fatih Çobanoğlu ile başlayan Sürekli, daha sonra Tire Ticaret Odasını ziyaret etti. Burada Ticaret Odası Başkanı Mehmet Nadir Delikanlı ile bir araya gelen Ak Parti heyeti Tire’nin genel durumunu değerlendirdi.

Tire Beledi Dokuması, coğrafi işaret aldı

Tire Ticaret Odası’nın başvurusuyla coğrafi işaret almaya hak kazanana “Tire Beledi Dokuması” artık Tire’ye özel bir marka oldu.

Tire’nin kendine has geleneksel ürünlerinde tescil ve coğrafi işaret süreçlerini uzun süredir başarılı bir şekilde sürdüren Tire Ticaret Odası, Tire’ye özel bir dokuma türü olan Tire beledi dokuması için coğrafi işareti aldı. Başvuru sonrasında Türk Patent ve Marka Kurumu Coğrafi İşaret ve Geleneksel Ürün Adı Bülteni’nde yayınlanan beledi dokuma, tescile hak kazandı.

BAŞKAN DELİKANLI: “TESCİLLİ ÜRÜNLERİMİZİ ARTTIRMALIYIZ”
Tire Beledi Dokuması’nın 15.yy’da ünü Osmanlı coğrafyasını aşan bu dokuma yöntemi olduğunu ve işlevsel özellikleriyle çok yönlü ele alınabilecek bir ürün olduğunun altını çizen Tire Ticaret Odası Başkanı Mehmet Nadir Delikanlı, “Yöresel ürünlerimizin kentimiz adına tescili için yoğun bir çalışma gerçekleştiriyoruz. Bu anlamda İlçemize özgü ürünlerin ulusal ve uluslararası platformda tanınması ise en büyük hedefimiz. Tire Beledi Dokumasına hem İlçemiz adına bir koruma sağladık hem de bu ürünlerin başkaları tarafından sahiplenilmesinin önüne geçmiş bulunduk. Anadolu’nun köklü geçmişinden bize miras kalan bu zenginliğimizin kıymetini bilmek ve bu değerleri muhafaza ederek yeniden ekonomiye kazandırmak bizim için milli bir görev olmalıdır. Son dönemde toplumumuzun da bilinçlenmesiyle, yöresel ürün denildiğinde artık aklımıza coğrafi işaret tescili almış ürünler gelmeye başlıyor.” dedi.

“BEYLİKLER SÜRECİNDEN İTİBAREN ÖZEL BİR KONUMDA”
Tire beledi dokumasının tarihinden söz eden Başkan, “Kentin en önemli el dokumaları ve tezgahlarının başında gelen Tire Beledi Dokumasının, 1908 Tarihli Aydın Vilayeti Salnamesinde kentimizde 60 adet dokuma tezgahının çalıştığı ifade edilmektedir. Bu da, dokumanın Beylikler sürecinden itibaren özel konumunu koruduğunu göstermektedir. Oda olarak hedefimiz tezgah sayısını artırarak ilçe ekonomisine böyle bir ürünle büyük katkı sağlamayı hedeflemekteyiz.” dedi.

MARKA OLMA YOLUNDA BÜYÜK BİR ADIM
Tire Ticaret Odası olarak, Tire beledi dokumasını tescil ettirerek denetlenebilirlik ve marka olma yolundaki potansiyeli hayata geçirdiklerini ifade eden Delikanlı, “Aldığımız bu coğrafi işaretle, şehrimizin ekonomik ve sosyal hayatına katkı sunarken aynı zamanda Tire beledi dokumasının hem ülkemizde hem de uluslararası pazarlarda daha kaliteli, daha güvenilir şekilde yerini alması için en büyük adımı gerçekleştirmiş olduk. Tiremize hayırlı olması dileklerimle.” Dedi.

Yazıyı Paylaş

Facebook 0