E-Bülten | Sayı: 2 (Şubat 2022)

sbt22

TOBB İLE “ULUSAL EĞİTİME KATKI PROTOKOLÜ” İMZALANDI

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından, Milli Eğitim Bakanlığı ile imzalanan Ulusal Eğitime Katkı Protokolü sayesinde, 154 ilçeye 154 yeni okul kazandırılacak.

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, “81 İl’de 81 okul projemizin sonuna geliyoruz. Ama burada durmuyoruz, yeni ve daha büyük bir işe şimdi girişiyoruz. 154 ilçede 154 yeni okul için harekete geçiyoruz” dedi.​

81 ile 81 okul kampanyasında son noktaya gelen Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), eğitimde yeni bir projeye imza attı.

TOBB’un eğitim hamlesi, TOBB İkiz Kuleler Konferans Salonu’nda düzenlenen protokol töreni ile kamuoyuna duyuruldu. Projenin detaylarının da açıklandığı törene, Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Mahmut Özer, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve toplam 365 Oda – Borsa Başkanı katıldı.

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu burada yaptığı konuşmasında, TOBB olarak Türkiye’nin öncelikli meselesinin eğitim olduğuna inandıklarını belirterek, “Bu vizyonla hareket ettik ve en önemli yatırım alanı olarak, ülkemize yeni okullar kazandırmaya ihtiyaç duyulduğunu gördük. TOBB Yönetim Kurulumuzun aldığı kararla, 81 İlde 81 okul yaparak, milletimize ve şehirlerimize armağan ettik” diye konuştu.

Bakan Özer, konuşmasına şöyle devam etti: “Mesleki eğitimde yıllardan beri kronik bir problem olan 1999’daki katsayı uygulamasını, 28 Şubat Süreci’nin Türkiye’ye bir armağanı olarak enkaza çevirdiği mesleki eğitimi, toparlamadaki en büyük katkıyı yapan da TOBB. TOBB, sürekli mesleki eğitimi nasıl güçlendirebiliriz?, nasıl Milli Eğitim Bakanlığı ile iş birliği yapabiliriz ve iş gücü piyasasındaki beceri uyumsuzluklarını nasıl girebiliriz?, bir taraftan somut yatırımlar yaparken diğer taraftan da ‘Know-How’ (bir üründen, bir yöntemden en verimli şekilde veya en kolay biçimde yararlanmayı sağlayan bilgi) oluşturmak için araştırma ve saha taramaları yaptı.”

Bakan Özer, Mesleki Eğitim Merkezi ile ilgili yaptıkları dönüşümün, yıllardan beri işveren tarafından dile getirilen, “Aradığım elemanı bulamıyorum, çırak gelmiyor, kalfa gelmiyor” sözlerini tarihin çöplüğüne atacağını söyledi.

Protokole, aralarında Tire Ticaret Odası Başkanı Sayın Mehmet Nadir DELİKANLI’nın da bulunduğu toplam 365 Oda – Borsa Başkanı katıldı.

Agroexpo Uluslararası Tarım ve Hayvancılık Fuarı üreticileri İzmir’de buluşturdu

Türkiye’nin en büyük, Avrupa’nın dört büyük tarım fuarından biri olan 17. Agroexpo Uluslararası Tarım ve Hayvancılık Fuarı İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirildi. “Başka Bir Tarım Mümkün” vizyonuna dikkat çeken Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Bu vizyonumuz ve İzmir Tarımı stratejimiz işte bu ‘mümkünü’ ortaya koyuyor.” dedi.

Agroexpo_Fuar

“Tarım ve İklim Stratejileri” ana temasıyla 6 Şubat 2022 tarihine kadar Fuar İzmir’de devam eden Agroexpo  400 bine yakın ziyaretçiyi ağırladı.

Agroexpo_Fuar2

Agroexpo Uluslararası Tarım ve Hayvancılık Fuarı’na Tire Ticaret Odası Başkanı Sayın Mehmet Nadir DELİKANLI, Süleyman ÇOBAN, Hasan ER, Zahide ÖZTÜRK ile Zühtü SEZGİN katılarak stant ziyaretleri gerçekleştirdi.

Tire Özel Gökkuşağım Anaokulu’ndan Tire Ticaret Odası üyelerine indirim

Tire Ticaret Odası ile  Tire Özel Gökkuşağım Anaokulu arasında imzalanan protokol ile Tire Özel Gökkuşağım Anaokulu’nda eğitim görecek üyelerimizin çocuklarına %10 indirim uygulanacak.

Ramada’dan Tire Ticaret Odası üyelerine indirim

Tire Ticaret Odası ile Ramada By Wyndham Tire arasında imzalanan protokol ile Ramada’da konaklayacak oda üyelerine yüzde 10 indirim uygulanacak.

Tire Vergi Dairesi Müdürlüğü’nden Odamıza Ziyaret

Tirevergidairesi

21-22 Şubat 2022 tarihleri arasında gerçekleşen 33. Vergi Haftası etkinlikleri kapsamında Oda Başkanımız Sayın Mehmet Nadir DELİKANLI , Tire Vergi Dairesi Müdürü Sayın Fahrettin KUL ile Tire Vergi Dairesi Müdür Yardımcısı Sayın Şinasi ŞENOL’u odamızda ağırladı.